Un cetăţean american va fi judecat în COREEA DE NORD: "Sunt dovezi că a încercat să RĂSTOARNE regimul"

Un cetăţean american urmează să fie judecat în curând de un tribunal nord-coreean pentru încercare de "răsturnare" a regimului stalinist de la Phenian, a anunţat sâmbătă agenţia oficială KCNA.

3682 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean american va fi judecat în COREEA DE NORD: "Sunt dovezi că a încercat să RĂSTOARNE regimul"

Un cetăţean american de origine coreeană va fi judecat în Coreea de Nord: "Sunt dovezi că a încercat să răstoarne regimul" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Pae Jun-ho, arestat în noiembrie, a recunoscut acuzaţiile formulate împotriva sa şi va compărea în faţa Curţii Supreme a Coreei de Nord "la o dată apropiată", a precizat agenţia nord-coreeană.

"În cursul interogatoriilor, Pae Jun-ho a mărturisit infracţiuni de întreţinere a unei animozităţi împotriva Republicii Populare Democratice Coreea şi că a încercat să răstoarne" regimul, adaugă KCNA. "Acuzaţiile (reţinute împotriva sa) sunt susţinute, toate, prin probe", potrivit agenţiei.

Phenianul a anunţat la sfârşitul lui decembrie arestarea pe 3 noiembrie a unui american de origine coreeană care a pătruns pe teritoriul Coreei de Nord ca turist şi pe care regimul stalinist îl acuză că a comis o "infracţiune", fără alte precizări.

La 11 decembrie, ziarul sud-coreean Kookmin Ilbo, citat de agenţia sud-coreeană Yonhap, a dezvăluit că un cetăţean american de origine coreeană, în vârstă de 44 de ani, din conducerea unui operator turistic, era deţinut de la începutul lui noiembrie de către Phenian. Unul dintre turiştii împreună cu care călătorea transporta un hard disk ce conţinea pretinse date sensibile, potrivit presei.

Mai mulţi americani au fost arestaţi şi apoi eliberaţi, în ultimii ani, în Coreea de Nord.

În 2010, fostul preşedinte american Jimmy Carter a obţinut eliberarea lui Aijalon Mahli Gomes, condamnat la opt ani de închisoare pentru pătrundere fără autoritzaţie pe teritoriul Coreei de Nord dinspre China. Cu un an înainte, Bill Clinton a contribuit la eliberarea a două jurnaliste, Laura Ling şi Euna Lee, arestate tot pentru trecerea frontierei dinspre China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici