Un cetăţean olandez a fost ucis în atentatul de la Marrakesh

Un cetăţean olandez a fost ucis, iar alţi doi au fost grav răniţi în atentatul în care au fost omorâte cel puţin 14 persoane, joi, la Marrakesh, în Maroc, a anunţat Ministerul olandez al Afacerilor Externe.

43 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean olandez a fost ucis în atentatul de la Marrakesh

Un cetăţean olandez a fost ucis în atentatul de la Marrakesh (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un bărbat olandez a fost ucis", a declarat Christophe Kamp, potrivit căruia un alt bărbat şi o femeie, ambii olandezi, au fost grav răniţi.

Purtătorul de cuvânt anunţase, anterior, în noaptea de joi spre vineri, că un olandez a fost grav rănit şi că verificările continuau, pentru a se stabili dacă şi alţi olandezi au fost răniţi în atentat.

Kamp a refuzat să ofere orice altă informaţie cu privire la victimele olandeze ale atentatului în care au fost ucise cel puţin 14 persoane, între care şi cetăţeni francezi, joi, în cafeneaua Argana, în Piaţa Jamâa El-Fna din Marrakesh, foarte frecventată de turişti.

Potrivit ministrului marocan de Interne, Taib Cherkaoui, cadavrele a 11 străini şi trei cetăţeni marocani, dar şi 23 de răniţi au fost evacuaţi către Centrul spitalicesc universitar Ibn Tofail, Spitalul Militar Ibn Sina şi două clinici private.

Rabatul, Parisul şi Washingtonul au denunţat acest atac "terorist", cel mai sângeros din această ţară din Africa de Nord de la atentatele islamiste din 2003, la Casablanca.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici