Un cetăţean rus a găsit 80 de puşti Kalaşnikov în lăzi de lemn cumpărate pentru foc

Un locuitor al republicii ruse Udmurtia (Ural) a cumpărat lăzi de lemn pentru a se încălzi, crezând că sunt goale, dar când le-a deschis a descoperit 80 de puşti de asalt Kalaşnikov, au relatat vineri agenţiile de presă ruse, citând poliţia locală.

398 afișări
Imaginea articolului Un cetăţean rus a găsit 80 de puşti Kalaşnikov în lăzi de lemn cumpărate pentru foc

Un cetăţean rus a găsit 80 de puşti Kalaşnikov în lăzi de lemn cumpărate pentru foc (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Ieri (joi), în cursul zilei, un locuitor de 57 de ani din satul Sovhozni, din republica Udmurtia, ni s-a adresat, spunând că a descoperit o puşcă de asalt Kalaşnikov în una dintre cutiile pe care le-a cumpărat pentru a face din ele lemn de foc", a explicat o sursă din poliţie, citată de agenţia Interfax.

Poliţia s-a deplasat la faţa locului şi a deschis în total 64 de lăzi în care a găsit 79 de arme de acelaşi tip, 254 de încărcătoare şi numeroase piese detaşate.

"Verificările de rigoare au permis să se stabilească faptul că armele proveneau din arsenalul Ministerului Apărării de la Ijmaş (uzina care fabrică puşti Kalaşnikov-n.r.), unde acestea urmau să fie distruse şi lăzile trebuia să fie folosite la transportul gunoiului", a explicat sursa din poliţie.

"Şoferul camionului (care transporta lăzile), crezând că sunt goale, a decis să facă nişte bani vânzându-le", a adăugat sursa.

O anchetă a fost deschisă pentru a stabili de ce au fost încărcate cutii pline cu arme în stare de funcţionare în acest camion pentru transport de deşeuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici