Un chinez bolnav mintal şi-a petrecut ultimii 11 ani închis de propria familie într-o cuşcă - FOTO

Un chinez suferind de o boală mintală este închis într-o cuşcă de 11 ani de către propria familie, după ce a ucis în bătaie un adolescent, a anunţat luni un cotidian chinez, care a publicat o fotografie cu acesta, aflat în spatele gratiilor.

405 afișări
Imaginea articolului Un chinez bolnav mintal şi-a petrecut ultimii 11 ani închis de propria familie într-o cuşcă - FOTO

Un chinez bolnav mintal şi-a petrecut ultimii 11 ani închis de propria familie într-o cuşcă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wu Yuanhong, în vârstă de 42 de ani, este arătat aşezat pe pături, cu picioarele legate de un lanţ greu şi îmbrăcat în lenjerie de corp.

Bărbatul a fost diagnosticat cu schizofrenie la vârsta de 15 ani, potrivit cotidianului Xinxi Ribao, care adaugă că acesta a lovit şi ucis un băiat în vârstă de 13 ani în 2001.

În anul următor, autorităţile din provincia Jiangxi (sud-est) l-au eliberat, neconsiderându-l respnsabil pentru faptele sale, pe fondul bolii.

Bolnavul a fost atunci încătuşat, însă pentru că se plimba prin sat (Ruichang), unde îi "speria" pe locuitori, mama sa i-a construit o primă cuşcă din care a reuşit să evadeze.

Familia i-a construit apoi o structură mai solidă. "Fiul meu este nebun şi a ucis în bătaie o persoană, mi-a fost greu să îl închid cu propriile mele mâini într-o cuşcă, era ca şi cum ai primi lovituri de cuţit", îşi aminteşte mama sa, Wang Muxiang, citată de cotidian.

Numeroşi bolnavi mintal nu primesc un tratament adecvat în China, din cauza absenţei mijloacelor şi personalului calificat, îndeosebi în mediul rural.

În 2010, această ţară cu peste 1,3 miliarde de locuitori număra doar 20.000 de psihiatri, potrivit unei cifre din partea ministerului Sănătăţii, citată de cotidianul China Daily.

Autorităţile estimează numărul persoanelor afectate de boli mentale grave undeva în jur de 16 milioane de persoane în China.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici