Un consilier apropiat al preşedintelui afgan a fost asasinat la Kabul

Un consilier apropiat preşedintelui afgan Hamid Karzai, Jan Mohammad Khan, fost guvernator al provinciei Uruzgan, a fost asasinat duminică seara la domiciliul său din Kabul, împreună cu un deputat din această provincie meridională, potrivit poliţiei.

191 afișări
Imaginea articolului Un consilier apropiat al preşedintelui afgan a fost asasinat la Kabul

Un consilier apropiat al preşedintelui afgan a fost asasinat la Kabul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Asasinarea lui Khan, descris ca o persoană "foarte apropiată" de şeful statului, are loc la o săptămână după cea a fratelui vitreg al lui Karzai, Ahmed Wali Karzai, ucis la domiciliul său din Kandahar, regiune în care era o persoană foarte influentă.

"Jan Mohammad Khan şi (deputatul Mohammad Hashem) Watanwal au fost asasinaţi" de cel puţin doi agresori care au luat cu asalt domiciliul primului, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, Hashmat Stanikzai, adăugând că cel puţin unul dintre atacatori a fost ucis.

"Forţele de securitate au intrat în casa în care atacatorii au luat poziţie", a declarat el, precizând că atacul pare terminat.

Tirurile au încetat la scurt timp după ora 00.30 (23.00 ora României) şi calmul a revenit, potrivit unui locuitor al cartierului.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Siddiq Siddiqi, a afirmat, la rândul său, că atacatorii "nu sunt kamikaze".

Un prim atacator a fost ucis, dar al doilea a rezistat mai mult la etajul trei al casei, a continuat el, adăugând că poliţia este în căutarea lui.

Soarta familiei lui Jan Mohammad Khan nu este cunoscută încă. "Vecinii susţin că familia a părăsit casa, în timp ce alţii afirmă că aceasta este în continuare în interior", a declarat Stanikzai.

Mobilul atacatorului, care a fost ucis, rămâne necunoscut, chiar dacă talibanii au revendicat atacul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici