Un consilier municipal din Padova afirmă că romii îi provoacă greaţă

Un consilier municipal din oraşul italian Padova afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, că romii îi provoacă greaţă, spunând, în glumă, că ar prefera să fie trimişi în lagăre de concentrare, informează ziarul La Repubblica, în ediţia online.

54 afișări
Imaginea articolului Un consilier municipal din Padova afirmă că romii îi provoacă greaţă

Un consilier municipal din Padova afirmă că romii îi provoacă greaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceşti romi mă fac pur şi simplu să vomit", a declarat consilierul municipal Vittorio Aliprandi pe Facebook. "Când îl văd pe unul prefăcându-se infirm (pentru a cerşi - n.red), iar apoi îl văd mergând normal prin gară, îmi vine să îl iau la şuturi", continuă consilierul din Padova.

După reacţiile apărute în urma mesajului postat miercuri seara, Aliprandi a făcut joi dimineaţă unele "clarificări", tot pe pagina de Facebook.

"Mereu polemici (...). Nu mai poate nimeni să spună ceva rău de romi!? Trebuie să îi integrăm noi, să le facem şi case pentru a rămâne!? Aceşti oameni nu vor să se integreze, principala lor activitate este furtul şi fac copii pe bandă rulantă. Niciunul nu vrea să muncească, dar noi facem eforturi să plătim taxe absurde. Dacă vor să fie nomazi, să meargă la lucru cum facem noi, să se adapteze regulilor noastre", precizează consilierul, citat de Il Mattino di Padova.

Într-un mesaj trimis altui consilier din Padova, Aliprandi afirmă că este nevoie de "lagăre de concentrare pentru romi", precizând ulterior că glumea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici