Un cutremur de 5,6 grade pe scara Richter a avut loc sâmbătă în Albania

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter a avut loc sâmbătă în Albania, în apropiere de oraşul Durres, iar acesta a fost resimţit şi în capitala Tirana, informează Reuters.

585 afișări
Imaginea articolului Un cutremur de 5,6 grade pe scara Richter a avut loc sâmbătă în Albania

Un cutremur de 5,6 grade pe scara Richter a avut loc sâmbătă în Albania

Potrivit Ministerului Apărării de la Tirana, acesta a fost cel mai puternic seism din Albania din ultimii 30 de ani.

Ministrul Sănătăţii, Ogerta Manastirliu, a declarat că 68 de persoane au fost rănite în Durres şi Tirana. Cele mai multe persoane au fost rănite în timp ce încercau să îşi părăsească locuinţele în timpul seismului. Cei mai mulţi dintre răniţi au fost deja externaţi.

În zona capitalei Tirana 48 de case şi trei blocuri de locuinţe au fost afectate în urma seismului, iar în regiunea Durres 42 de case şi patru blocuri au avut de suferit, după cum a anunţat ministrul Apărării, Olta Xhacka, în cadrul unei conferinţe de presă. „Cel mai important este că nu au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti”, a spus ea.

Potrivit Institutului Albanez de Geofizică, seismul a fost urmat de o replică de 5,3 grade pe scara Richter.

Taguri:
albania,
cutremur,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici