Un cutremur puternic a zguduit nordul Californiei

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 care a avut loc în largul coastelor din nordul Californiei a zguduit o mare parte a statului la scurt timp după ora locală 12.00, potrivit datelor furnizate de US Geological Survey, conform CNN.

2114 afișări
Imaginea articolului Un cutremur puternic a zguduit nordul Californiei

Cutremurul s-a produs chiar în largul Capului Mendocino, în apropiere de comitatul Humboldt, şi a fost resimţit până la San Francisco şi Chico, California.

"La început a fost lent, dar apoi a început cu adevărat", a declarat şeriful comitatului Humboldt, William Honsal, pentru CNN. "Nu am mai avut un asemenea cutremur din 2010".

Echipele de intervenţie din comitatul Humboldt evaluează pagubele, dar nu au primit veşti despre răniţi sau prejudicii majore. Au fost găsite unele pagube minore la clădiri, inclusiv sticlă spartă, a declarat Honsal.

Sistemul de avertizare timpurie a cutremurelor din California a funcţionat pentru cei care s-au înscris pentru a primi alerte pe dispozitivele lor mobile. Honsal a declarat că a primit alerta cu aproximativ 10-15 secunde înainte de a simţi cum se cutremura pământul.

Comitatul Humboldt este puţin populat, cu aproximativ 135.000 de locuitori răspândiţi pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 de mile pătrate. Zona se află în apropierea graniţei dintre California şi Oregon, la aproximativ 270 de mile nord de San Francisco.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici