Un diplomat american cu experienţă la Kiev şi Moscova, nominalizat ambasador în Republica Moldova

Diplomatul James D. Pettit, fost adjunct al şefului misiunii diplomatice a SUA la Kiev şi fost consul general la Moscova, a fost propus de preşedintele american Barack Obama în funcţia de ambasador în Republica Moldova, potrivit Casei Albe.

153 afișări
Imaginea articolului Un diplomat american cu experienţă la Kiev şi Moscova, nominalizat ambasador în Republica Moldova

Un diplomat american cu experienţă la Kiev şi Moscova, nominalizat ambasador în Republica Moldova (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

Diplomat de carieră, James D. Pettit deţine din 2010 funcţia de adjunct al asistentului secretarului Biroului pentru Afaceri Consulare din cadrul Departamentului de Stat.

Diplomatul a fost, printre altele, adjunct al şefului misunii diplomatice a SUA la Kiev din 2007 până în 2010, consul general la ambasada SUA din Moscova din 2003 până în 2007 şi consul general la ambasada americană din Viena, în perioada 1999-2003.

Propunerea preşedintelui Barack Obama urmează să primească avizul Congresului.

Actualul ambasador al SUA în Republica Moldova, William Moser, şi-a început mandatul în septembrie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici