Un elicopter militar american s-a prăbuşit în largul insulei japoneze Okinawa

Un elicopter militar american s-a prăbuşit în mare, miercuri, în largul insulei japoneze Okinawa, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

177 afișări
Imaginea articolului Un elicopter militar american s-a prăbuşit în largul insulei japoneze Okinawa

Un elicopter militar american s-a prăbuşit în largul insulei japoneze Okinawa

Şapte membri ai echipajului elicopterului au fost răniţi în urma prăbuşirii, dar toate cele 17 persoane aflate la bord au fost salvate.

Elicopterul, care ar fi de tip UH-60 Black Hawk, s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze pe o navă militară americană de pe mare, potrivit agenţiei Kyodo, care citează autorităţile japoneze. Aeronava s-ar fi prăbuşit la aproximativ 30 de kilometri est de Baza aeriană Kadena, precizează Kyodo.

Ministerul japonez al Apărării a afirmat însă că accidentul a avut loc în apropiere de Camp Schwab, o bază militară americană situată pe coasta de est a insulei, relatează BBC News Online.

Insula Okinawa găzduieşte mai multe baze militare americane şi aproximativ 27.000 de militari, în cadrul alianţei de apărare SUA-Japonia.

O nouă bază militară americană ar urma să fie construită în partea nordică a insulei Okinawa, dar Guvernul japonez a suspendat marţi lucrările de pregătire pentru construcţia controversată, pe fondul opoziţiei localnicilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici