VIDEO Elicopter rusesc, doborât în zona de graniţă dintre Armenia şi Azerbaidjan. UPDATE: Azerbaidjanul admite că l-a doborât accidental

  • Un elicopter militar rus a fost doborât luni în Armenia lângă graniţa cu Azerbaidjanul, a declarat Ministerul Apărării de la Moscova, relatează The Moscow Times.
  • Doi membri ai echipajului au murit şi unul a fost rănit
4251 afișări
Imaginea articolului VIDEO Elicopter rusesc, doborât în zona de graniţă dintre Armenia şi Azerbaidjan. UPDATE: Azerbaidjanul admite că l-a doborât accidental

Un elicopter rusesc a fost doborât în zona de graniţă dintre Armenia şi Azerbaidjan

UPDATE 20.00 Azerbaidjanul a admis că a doborât accidental elicopterul militar rus Mi-24 în regiunea de frontieră cu Armenia, scrie CNN. 

Azerbaidjanul şi-a cerut scuze pentru doborârea „accidentală” a elicopterului militar rus în zona Armeniei, care a dus la moartea a doi membri ai echipajului şi un rănit. Ministerul azer de externe a adăugat că este dispus să plătească despăgubiri.

 

ŞTIREA INIŢIALĂ

Ministerul a declarat că elicopterul Mi-24 a fost lovit de un sistem de apărare antiaeriană portabil, aproape de graniţa cu Azerbaidjanul, în timp ce escorta un convoi militar rusesc la graniţa cu Azerbaidjan.

O a treia persoană a fost rănită şi evacuată.

"Elicopterul rus Mi-24 a fost doborât în ​​spaţiul aerian de pe teritoriul Republicii Armenia în afara zonei de luptă", a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konashenkov.

 

 

 

La momentul acesta este în desfăşurare o investigaţie pentru a stabili naţionalitatea atacatorilor sau orice alte afiliaţii potenţiale.

Erevan este dispus să ofere Moscovei ajutor informaţional în timpul anchetei, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului armean al apărării.

Autorităţile armene, la rândul lor, au declarat că elicopterul rus s-a prăbuşit „într-un defileu” în apropierea satului Yeraskh.

Incidentul a avut loc pe fondul conflictului dintre Armenia şi Azerbaidjan în mult disputata regiune Nagorno-Karabakh, unde ostilităţile active au fost reluate pe 27 septembrie. Baku şi Erevan s-au acuzat reciproc că au bombardat zone rezidenţiale. Părţile au semnat acorduri de încetare a focului de trei ori, dar luptele continuă până în prezent.

Luptele recente au fost cele mai grave din ultimele decenii, cu cel puţin 1.000 de oameni ucişi, inclusiv zeci de civili, numărul de morţi fiind considerat a fi mult mai mare. 

Azerbaidjanul a declarat duminică că forţele sale au capturat oraşul strategic Susha, dar premierul armean Nikol Pashinyan a declarat luni că luptele continuă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici