Un fiu al lui Kadhafi cere lumii întregi să susţină Libia împotriva teroriştilor

Seif Al-Islam, fiul liderului libian Muammar Kadhafi, a cerut "lumii întregi să susţină Libia împotriva teroriştilor" şi să trimită o misiune pentru a se convinge de situaţia reală, într-un interviu acordat cotidianului bulgar Trud şi care va apărea miercuri.

26 afișări
Imaginea articolului Un fiu al lui Kadhafi cere lumii întregi să susţină Libia împotriva teroriştilor

Un fiu al lui Kadhafi cere lumii întregi să susţină Libia împotriva teroriştilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceşti terorişti sunt organizaţi în miliţii armate. Ei se luptă şi distrug totul. Ucid persoane nevinovate (...) În consecinţă, lumea întreagă ar trebui să susţină Libia împotriva teroriştilor şi nu invers", a declarat la Tripoli Seif Al-Islam Kadhafi, contactat prin telefon de la Sofia.

El a estimat că "nu există opoziţie" în Libia, ci un "pretins consiliu" format din zece persoane care se reprezintă doar pe ele însele", referindu-se la Consiliul naţional înfiinţat de insurgenţi.

"Am spus lumii întregi să trimită o misiune în Libia pentru a stabili faptele. Cer chiar şi Bulgariei să trimită una", a subliniat el.

Tripoli a validat principiul unei misiuni de pace conduse de Venezuela.

Întrebat în legătură cu o eventuală operaţiune militară americană împotriva regimului de la Tripoli, Seif Al-Islam, care era prezentat drept succesorul tatălui său, a răspuns: "noi suntem pregătiţi pentru orice". El a cerut însă cu insistenţă ca "americanii din lumea întreagă să înţeleagă situaţia reală din Libia", unde "ţara întreagă este unită împotriva miliţiilor armate".

Seif Al-Islam Kadhafi s-a declarat convins că regimul va obţine victoria. "Vom câştiga împotriva teroriştilor", a afirmat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici