Un fost deputat afgan şi garda sa de corp au fost împuşcaţi mortal

Un fost deputat afgan şi garda sa de corp au fost împuşcaţi mortal în locuinţa sa din capitala Kabul, a anunţat poliţia afgană, scrie BBC. Mursal Nabizada, în vârstă de 32 de ani, a fost una dintre puţinele femei deputat care au rămas în Kabul după ce talibanii au preluat puterea în august 2021.

367 afișări
Imaginea articolului Un fost deputat afgan şi garda sa de corp au fost împuşcaţi mortal

Un fost deputat afgan şi garda sa de corp au fost împuşcaţi mortal

Fratele ei şi un al doilea agent de securitate au fost răniţi în atacul de duminică.

De când talibanii au revenit la putere în 2021, femeile au fost îndepărtate din aproape toate domeniile vieţii publice.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Khalid Zadran, a declarat că forţele de securitate au demarat o anchetă serioasă cu privire la acest incident.

Fostul deputat Mariam Solaimankhil a declarat că Nabizada a fost "un adevărat deschizător de drumuri - o femeie puternică şi deschisă, care a susţinut ceea ce credea, chiar şi în faţa pericolului".

"În ciuda faptului că i s-a oferit şansa de a părăsi Afganistanul, ea a ales să rămână şi să lupte pentru poporul ei", a scris ea pe Twitter.

Nabizada, din provincia estică Nangarhar, a fost aleasă deputat în parlamentul din Kabul în 2018 şi a rămas în funcţie până la preluarea puterii de către talibani.

Ea a fost membră a Comisiei parlamentare de apărare şi a lucrat la Institutul pentru dezvoltarea şi cercetarea resurselor umane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici