Un fost premier ceh ar putea fi anchetat în Croaţia într-un caz de atac cu bombă

Procurorul din oraşul croat Split va decide în curând dacă va demara oficial o investigaţie referitoare la fostul preşedinte al social-democraţilor cehi şi fost premier Jiri Paroubek, acuzat că ar fi acoperit activităţile unui asociat al său suspectat de atac cu bombă, informează MEDIAFAX Cehia.

11 afișări
Imaginea articolului Un fost premier ceh ar putea fi anchetat în Croaţia într-un caz de atac cu bombă

Un fost premier ceh ar putea fi anchetat în Croaţia într-un caz de atac cu bombă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Paroubek, în prezent membru al Camerei inferioare a Parlamentului ceh, este vizat de justiţia croată alături de un asociat apropiat al său, Petr Benda, relatează portalul Aktualne.cz. "Conştiinţa mea este curată", a declarat Paroubek, adăugând că nu are cunoştinţă despre cazul investigat în Croaţia.

Potrivit portalului Aktualne.cz, cazul a fost demarat în urma plângerii unui croat, Miro Matijevic, fost concurent în afaceri al lui Benda, devenit unul dintre cei mai importanţi inamici ai săi. Acesta susţine în plângerea sa că Benda a fost implicat într-un atac cu bombă asupra casei fiicei sale. Potrivit plângerii lui Matijevic, Paroubek ar fi acoperit activităţile lui Benda.

"Bomba a explodat cu două zile înainte ca eu să depun mărturie împotriva oamenilor lui Benda. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Ulterior, s-a întâmplat să strâng dovezi privind rolul lui Benda şi alte activităţi ilegale ale acestuia, precum şi privind modul în care Paroubek l-a acoperit ani de zile", a afirmat Matijevic. El nu a prezentat public aceste dovezi, dar susţine că le-a predat poliţiei.

Potrivit portalului Aktualne.cz, croaţii investighează acest caz în secret de patru ani. Rezultatul anchetei ar urma să fie cunoscut în această toamnă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici