Un fost premier olandez cere trimiterea în judecată a premierului israelian Benjamin Netanyahu pentru crime de război

Fostul premier olandez Dries Van Agt a declarat că prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu este un criminal de război şi ar trebui trimis în judecată cu ocazia vizitei pe care acesta urmeză să o întreprindă în Olanda, scrie cotidianul Haaretz pe pagina electronică.

830 afișări
Imaginea articolului Un fost premier olandez cere trimiterea în judecată a premierului israelian Benjamin Netanyahu pentru crime de război

Benjamin Netanyahu

În cadrul unui interviu acordat postului public de televiziune NPO 1, Dries Van Agt a declarat că, potrivit Statutului de la Roma al Curţii Penale Internaţionale, ocuparea şi extinderea aşezărilor pe un teritoriu ocupat constituie o "crimă de război".

"Aşa că de ce ar trebui să primim pe cineva care continuă să facă aceste lucruri, am fi putut să-l trimitem direct în faţa Curţii Penale Internaţionale, ar fi fost mai bine aşa," a adăugat fostul oficial olandez.

Dries Van Agt a fost premier al Olandei timp de cinci ani (1977-1982) şi este un susţinător fervent al palestinienilor. În 2012, acesta a declarat că evreii ar trebui mai degrabă să aibă un stat al lor în Germania decât în locaţia actuală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici