Un fost preşedinte brazilian acuză: Bolsonaro conduce ţara „la abator” în timpul crizei COVID-19

  • Fostul preşedinte brazilian, Lula, îl acuză pe Jair Bolsonaro de măcel în masă
  • Din punctul său de vedere, deciziile nesăbuite ale actualului preşedinte vor costa zeci de vieţi omeneşti
  • Brazilia este în derivă după ce preşedintele Bolsonaro l-a concediat pe ministrul sănătăţii
447 afișări
Imaginea articolului Un fost preşedinte brazilian acuză: Bolsonaro conduce ţara „la abator” în timpul crizei COVID-19

Un fost preşedinte brazilian acuză: Bolsonaro conduce Brazilia „la abator” din cauza Covid-19

Preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, nu concepe existenţa noului coronavirus. Ieşirile sale în public nu au fost limitate şi nu a luat în considerare măsurile recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Chiar dacă pandemia a fost declarată la nivel mondial încă din 11 Martie, acesta neagă cu vehemenţă existenţa virusului.
 
Fostul preşedinte brazilian, Luiz Inácio Lula da Silva, îl acuză pe Bolsonaro de incompetenţă. Prin acţiunile sale iresponsabile pune în pericol viaţa a zeci de mii de brazilieni. Lula şi-ar dori un preşedinte căruia să-i pese de brazilieni şi nu de interesul propriu, ar fi declarat acesta pentru The Guardian.

Cu toate că popularitatea actualului preşedinte este pe punctul de a se clătina în următoarele alegeri, acestuia nu-i pasă. Cel mai recent exemplu vine de joi. În urma unui argument legat de epidemia de Covid-19, acesta l-a concediat pe ministrul sănătăţii, un respectat doctor transformat politician.

Jair Bolsonaro este suspectat că ar avea legături cu mafia din Rio de Janeiro. Fiul său, Eduardo, a intrat în polemici cu cel mai important partener economic al ţării: China. Acesta i-a acuzat pe partenerii chinezi de răspândirea intenţionată a noului virus la nivel mondial.

Ignoranţa lui Bolsonaro de a lua măsuri restrictive pentru a proteja populaţia a costat Brazilia până în prezent 1,924 de victime. Astfel, se alătură unei triste triplete de leaderi politici care nu conştientizează pericolul la care-şi expun populaţia din propriile ţări: Nicaragua, Belarus şi Turkmenistan.
 

Sursa foto: profimedia

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici