Un fost şef al serviciului de informaţii bulgar, condamnat la zece ani de închisoare pentru fraudă

Un fost şef al serviciului de informaţii din Bulgaria a fost condamnat, vineri, la zece ani de închisoare pentru delapidare, relatează site-ul Novinite.com.

84 afișări
Imaginea articolului Un fost şef al serviciului de informaţii bulgar, condamnat la zece ani de închisoare pentru fraudă

Un fost şef al serviciului de informaţii bulgar, condamnat la zece ani de închisoare pentru fraudă (Imagine: Shuttersock)

Un tribunal din Bulgaria l-a condamnat pe generalul Kircho Kirov, fostul şef al Serviciului Naţional de Informaţii din Bulgaria (NIS), la zece ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de acte de fraudare.

Jumătate din bunurile lui Kirov vor fi confiscate, în urma deciziei pronunţate de Tribunalul Militar.

În urmă cu câţiva ani, Kirov a fost acuzat că şi-ar fi însuşit fonduri publice în valoare de cinci milioane de leva (2,5 milioane de euro) pe o perioadă de cinci ani, între 2007 şi 2011. Kirov a fost pus sub acuzare pentru comiterea acestor infracţiuni în 2013.

Generalul Kircho Kirov a fost şeful Serviciului Naţional de Informaţii din Bulgaria din 2002 până în 2012. Pedeapsa pe care Kirov a primit-o vineri este cea minimă prevăzută de codul penal din Bulgaria privitoare la astfel de infracţiuni comise. Pedeapsa maximă este de 20 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici