Un fragment din avionul prezidenţial polonez, prăbuşit la Smolensk, va fi inclus într-o icoană

Un fragment din avionul prezidenţial polonez de tip Tupolev 154, care s-a prăbuşit în apropiere de Smolensk, provocând moartea celor 96 de persoane aflate la bord, va fi încorporat în cea mai sfântă icoană din Polonia, Madona Neagră din Czestochowa, relatează Radio Polonia, în pagina online.

23 afișări
Imaginea articolului Un fragment din avionul prezidenţial polonez, prăbuşit la Smolensk, va fi inclus într-o icoană

Un fragment din avionul prezidenţial polonez, prăbuşit la Smolensk, va fi inclus într-o icoană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O bucată de mici dimensiuni din aripa avionului prezidenţial a fost donată mânăstirii din Jasna Gora, din sudul Poloniei, de către cetăţenii din oraşul Smolensk, unde a avut loc tragedia. "Această mică dovadă a unei tragedii enorme va fi un simbol al preţuirii noastre faţă de patrie", a afirmat stareţul mânăstirii, preotul Roman Majewski.

Fragmentul va fi încorporat în roba Madonei Negre, care va fi realizată de Mariusz Drapikowski, un sculptor din oraşul Gdansk. Noua robă şi coroană vor fi darurile naţiunii poloneze pentru Madona Neagră la aniversarea a 100 de ani de la decorarea icoanei sfinte.

În afară componentei din aripa fostului avion prezidenţial polonez, în realizarea robei şi a coroanelor vor fi adăugaţi meteoriţi de pe Lună, Marte şi Mercur, certificaţi de NASA.

Madona Neagră din Czestochowa este o icoană sfântă a Fecioarei Maria care este atât cel mai sfânt obiect din Polonia, cât şi unul din simbolurile naţionale ale ţării. Numeroşi polonezi fac pelerinaje la mânăstirea Jasna Gora, unde este păstrată icoana, pentru a se ruga la Madona Neagră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici