Un grup de 146 imigranţi au sosit în Italia în urma unei evacuări organizate de ONU în Libia

Un grup de 146 de solicitanţi de azil au sosit în Italia din mai multe ţări africane, ca parte a unei acţiuni de evacuare umanitară sprijinită de ONU în Libia, potrivit Associated Press.

415 afișări
Imaginea articolului Un grup de 146 imigranţi au sosit în Italia în urma unei evacuări organizate de ONU în Libia

Un grup de 146 imigranţi au sosit în Italia în urma unei evacuări organizate de ONU în Libia

Agenţia ONU pentru refugiaţi anunţă că aceasta este cea de-a cincea astfel de evacuare din 2017, deşi anterior aeronavele umanitare au evacuat migranţi din Niger şi din alte ţări ale Africii.

Grupul a sosit luni la o bază militară din Roma. Zeci dintre solicitanţii de azil sunt minori, mulţi dintre aceştia fiind neînsoţiţi. Ei provin din Eritreea, Somalia, Sudan, Siria şi Etiopia.

Ministrul de Interne italian, Matteo Salvini, a închis în mare parte porturile pentru migranţii care fug din Libia la bordul navelor de contrabandişti.

Reprezentantul lui Salvini, Stefano Candiani, a declarat luni că astfel de evacuări, în care ONU examinează solicitanţii de azil la faţa locului, reprezintă modalitatea în care ar trebui să sosească în Europa oamenii care au nevoie de apărare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici