Un grup înarmat a intrat în studioul unei televiziuni din Ecuador. Violenţe majore în toată ţara. Preşedintele a declarat un conflict armat intern

Un grup de bărbaţi înarmaţi a pătruns într-un studio de televiziune din Ecuador. O transmisiune în direct a postului TC din oraşul Guayaquil a fost întreruptă de grupul de persoane, care purta cagule.

1931 afișări
Imaginea articolului Un grup înarmat a intrat în studioul unei televiziuni din Ecuador. Violenţe majore în toată ţara. Preşedintele a declarat un conflict armat intern

Un grup înarmat a intrat în studioul unei televiziuni din Ecuador. Violenţe majore în toată ţara. Preşedintele a declarat un conflict armat intern şi a catalogat mai multe grupuri de crimă organizată drept "organizaţii teroriste"

Personalul a fost forţat să se culce pe podea, înainte ca transmisia în direct să se întrerupă.

O stare de urgenţă de 60 de zile a început luni în Ecuador, după ce un liderul unei organizaţii criminale a dispărut din celula sa din închisoare.

Bărbaţii cu cagule au fost văzuţi ieşind din studiourile TC, iar poliţia a fost văzută intrând în platou la aproximativ 30 de minute de la începutul incidentului, potrivit BBC.

În urma incidentului, preşedintele Daniel Noboa a semnat un ordin executiv prin care a declarat un conflict armat intern şi a catalogat mai multe grupuri de crimă organizată drept "organizaţii teroriste" şi "actori nestatali".

Cel puţin şapte ofiţeri de poliţie au fost răpiţi de membrii unor bande de când a fost declarată starea de urgenţă.

Măsurile au fost introduse de preşedintele Noboa după ce şeful bandei Los Choneros a dispărut duminică dintr-o închisoare de maximă securitate.

Oficialii au declarat că Fito, al cărui nume real este Adolfo Macías Villamar, nu se afla în celula sa duminică dimineaţa, când poliţia a sosit pentru a-l muta într-o altă celulă din cadrul aceluiaşi complex.

Se crede că acesta a fugit cu doar câteva ore înainte de transferul planificat. Doi gardieni ai închisorii au fost reţinuţi sub suspiciunea că l-au ajutat pe Fito să evadeze.

Los Choneros este o bandă puternică din închisori, despre care se crede că se află în spatele multor atacuri mortale şi lupte care au izbucnit în închisorile din Ecuador în ultimii ani.

În acest moment nu este clar dacă atacul asupra postului de televiziune are legătură cu evadarea din închisoare, dar este un exemplu al deteriorării situaţiei de securitate din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici