Un haitian scos de sub dărâmături după aproape o lună - VIDEO

Un bărbat de 28 de ani, scos luni de sub dărâmături, este posibil să fi rămas blocat de la 12 ianuarie, ziua când s-a produs cutremurul care a distrus în mare parte capitala statului Haiti, Port-au-Prince, au afirmat medicii, citaţi de CNN.

16 afișări
Imaginea articolului Un haitian scos de sub dărâmături după aproape o lună - VIDEO

Un haitian scos de sub dărâmături după aproape o lună (Imagine: Captură video)

Bărbatul, identificat a fi Evan Muncie, a fost găsit sub dărâmăturile unei pieţe unde vindea orez, a spus familia sa personalului de la spitalul Universităţii din Miami. El suferă de o puternică deshidratare şi malnutriţie, dar nu pare să fi fost rănit de zidurile prăbuşite, au precizat medicii.

"Este foarte flămând. Nu a înghiţit nimic de mult timp. Prezenta răni deschise care supurau la ambele picioare", a declarat medicul Mike Connelly, potrivit căruia persoanele care l-au adus la spital susţin că l-au găsit în timp ce săpau în zona pieţei.

Haitianul le-a spus medicilor că cineva i-a adus apă în timp ce era prins sub dărâmături, însă medicii au explicat că el vorbea confuz şi din când în când avea impresia că este în continuare sub dărâmături. Connelly susţine că bărbatul trebuie să fi băut apă în ultima lună pentru a supravieţui, însă nu ştie cu siguranţă cum a avut acces la ea. "La început, sunt sigur că era conştient, aşadar poate că era capabil să găsească unele resurse", a declarat Connelly.

Descoperirea are loc la aproape o lună de la producerea cutremurului de 7 grade care a devastat oraşul Port-au-Prince la 12 ianuarie. Peste 200.000 de persoane au murit. Guvernul haitian a declarat demersurile de căutare şi salvare a supravieţuitorilor încheiate la 23 ianuarie, dar unii supravieţuitori au fost scoşi de sub dărâmături şi la 27 ianuarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici