Un incendiu de pădure în Spania a provocat evacuarea a peste 260 de persoane

Un incendiu de pădure a izbucnit miercuri în centrul Spaniei, în regiunea Castilia-La Mancha, provocând evacuarea a peste 260 de persoane, au anunţat responsabilii regionali.

251 afișări
Imaginea articolului Un incendiu de pădure în Spania a provocat evacuarea a peste 260 de persoane

Un nou incendiu de pădure în Spania a provocat evacuarea a peste 260 de persoane

Focul s-a pornit în apropiere de satul Chequilla, în parcul forestier Alto Tajo, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului regional al Agriculturii.

La sfârşitul zilei, a declarat acesta, aproximativ 100 de persoane fuseseră evacuate din Chequilla şi alte 165 dintr-o altă comună vecină, Alcoroches.

Doisprezece avioane şi elicoptere participă la stingerea focului, sprijinind zecile de vehicule de pompieri de la sol.

Riscul de incendiu este foarte ridicat în această vară în Spania unde solul este uscat după o iarnă fără ploi, cea mai secetoasă din ultimii aproximativ 70 de ani.

Cel mai devastator dintre aceste incendii a ars 50.000 de hectare de vegetaţie în iulie în regiunea Valencia din estul Spaniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici