Un incident naval dintre SUA şi Rusia a avut loc în Pacific. Sunt implicate un distrugător rus şi un submarin american

Un incident naval a avut loc lângă insule Kurile aflate în posedia Federaţiei Ruse. Un distrugător rus a alungat un submarin american din apele teritoriale ale Federaţiei Ruse.

27610 afișări
Imaginea articolului Un incident naval dintre SUA şi Rusia a avut loc în Pacific. Sunt implicate un distrugător rus şi un submarin american

Un incident naval dintre SUA şi Rusia a avut loc în Pacific. Sunt implicate un distrugător rus şi un submarin american

Pe fondul tensiunilor ruso-ucrainene, un distrugător rus din clasa Udaloy a alungat un submarin american în apropierea Insulelor Kurile pentru a-l forţa să părăsească apele teritoriale ale ţării, au anunţat sâmbătă oficialii de la Moscova.

Distrugatorul Mareşal Shaposhnikov a detectat un submarin american în apele teritoriale ruseşti, lângă Insulele Kurile, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

Când ambarcaţiunea a ignorat cererile de plecare, echipajul rus „a folosit mijloace adecvate”, a adăugat ministerul fără a oferi alte detalii.

Un distrugător rus din clasa Udaloy are capacitatea de a distruge un submarin. 

Incidentul a fost raportat de FranceNews24. "Submarinul american ... a părăsit apele teritoriale ruseşti cu viteză maximă", a declarat ministerul apărării.

Ministrul rus al apărării a vorbit sâmbătă la telefon cu omologul său american, în timp ce Statele Unite şi alte naţiuni occidentale au avertizat că războiul din Ucraina ar putea izbucni în orice moment.

Preşedintele american Joe Biden şi cel rus Vladimir Putin au vorbit timp de o oră la telefon, mai târziu în cursul zilei.

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici