Un influent sindicat californian vrea să îl demită pe Schwarzenegger

Sindicatul gardienilor de închisoare din statul american California a anunţat că a lansat, luni, prima etapă din cadrul unei sinuoase proceduri de demitere a guvernatorului Arnold Schwarzenegger, confruntat în prezent cu o gravă criză bugetară.

11 afișări
Imaginea articolului Un influent sindicat californian vrea să îl demită pe Schwarzenegger

Un influent sindicat californian vrea să îl demită pe Schwarzenegger (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest guvernator nu a făcut nimic", a declarat jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Asociaţiei ofiţerilor de penitenciar din California (CCPOA), Lance Corcoran.

"Avem unul din cele mai mari deficite bugetare din istoria Californiei. Suntem într-unul din cele mai mari impasuri bugetare", a adăugat Corcoran. CCPOA numără 34.000 de membri şi este renumit pentru capacitatea sa de a strânge fonduri, sindicatul aflându-se în conflict cu guvernatorul Californiei începând cu anul 2006 pe tema condiţiilor de muncă.

Schwarzenegger, ales la conducerea celui mai bogat şi populat stat american în 2003, a avertizat că nu se va "lăsa intimidat de aceşti indivizi".

"Statul nu ar trebui să cheltuiască mai mult decât primeşte iar tacticile lor de intimidare nu mă vor determina să îmi schimb părerea, orice s-ar întâmpla", a adăugat guvernatorul republican.

Autorităţile califoniene nu au reuşit încă să convină asupra unui nou buget, după 70 de zile de la data limită stabilită pentru 1 iulie. Statul se confruntă cu un deficit bugetar de 15 miliarde de dolari.

Reales în 2006 şi având o cotă de popularitate de 40 la sută, fosta vedetă de la Hollywood ar trebui să îşi încheie cel de-al doilea mandat în ianuarie 2011. Pentru a fi supusă unui referendum, o petiţie de demitere trebuie să fie semnată de peste un milion de alegători.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici