Un înotător sirian, cu un picior amputat, va purta torţa olimpică

Ibrahim al-Hussein, care a cerut azil politic în Grecia, a traversat mareea Egee, din Turcia în Grecia în 2014 şi care şi-a pierdut piciorul drept în timpul unui atac cu bombe din capitala Siriei va purta torţa olimpică, a anunţat Preşedintele Comitetului Olimpic Elen, citat de Reuters.

555 afișări
Imaginea articolului Un înotător sirian, cu un picior amputat, va purta torţa olimpică

Un înotător sirian, cu un picior amputat, va purta torţa olimpică

Ibrahim al-Hussein a primit azil politic în Grecia la începutul acestui an şi a spus că este o onoare pentru el că va avea şansa de a purta torţa olimpică, în drumul acesteia către Rio.

"Voi purta torţa pentru mine, pentru refugiaţii sirieni, pentru refugiaţii de pretutindeni, pentru Grecia, pentru sport dar şi pentru echipeIe mele de baschet şi înot.” a spus al-Hussein, care lucrează într-o cafenea din Atena şi se antrenează de câteva ori pe săptămână.

La Rio, în luna august, vor concura 10 refugiaţi sirieni sub steagul Comitetului Internaţional Olimpic. Aceştia vor fi aleşi dintr-un număr de 43 de sportivi iar costurile vor fi suportate în întregime de CIO.

Fiul unui antrenor de înot, al-Hussein, în vârstă de 27 de ani a început să facă sport de la vârsta de 5 ani. A folosit un pod înalt de 36 de metri, situat în localitatea siriană Deir ez-Zor ca platformă pentru sărituri în apă, până în anul 2013, cand podul a fost distrus de bombardamente.

Al-Hussein, al cărui picior a fost amputat în urma unei explozii, a primit gratuit o proteză pentru a putea continua să se antreneze. Sirianul joacă şi pentru o echipă de baschet în scaun cu rotile din Grecia.

"Scopul meu este să nu renunţ niciodată şi să merg întotdeauna înainte. Sportul mă face fericit!" a mai spus al-Hussein.

Torţa Olimpică a fost aprinsă marţi, va fi purtată timp de 6 zile pe teritoriul Greciei şi va ajunge în Brazilia pe 3 mai.

Timp de 100 de zile va fi purtată prin marile oraşe ale Braziliei de către peste 12 000 de foşti sau actuali sportivi, iar pe 5 august va ajunge pe Stadionul Olimpic pentru ceremonia de deschidere a primelor Jocuri Olimpice ce vor fi disputate în America de Sud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici