Un islamist marocan căutat de ani de zile a fost arestat în Grecia

  • Autorităţile din Grecia au arestat un islamist marocan suspectat de apartenenţă la organizaţia teroristă Stat Islamic
  • Suspectul în vârstă de 28 de ani a fost arestat în Tesalonic, în baza unui mandat internaţional emis de Maroc
437 afișări
Imaginea articolului Un islamist marocan căutat de ani de zile a fost arestat în Grecia

Un islamist marocan căutat de ani de zile a fost arestat în Grecia

Un cetăţean marocan suspectat de apartenenţă la reţeaua teroristă Stat Islamic a fost arestat preventiv în oraşul grec Tesalonic şi a fost audiat de o instanţă judiciară în cadrul procedurilor preliminare, informează agenţia Associated Press.

Islamistul în vârstă de 28 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost arestat marţi, în Tesalonic, în baza unui mandat internaţional emis de Maroc, iar miercuri a compărut în instanţă.

Autorităţile marocane au emis mandat de arestare în anul 2017, sub acuzaţia că individul era din anul 2014 membru al reţelei teroriste Stat Islamic, conform unui oficial din sistemul judiciar grec care a preferat să menţină anonimatul.

Suspectul a declarat în instanţă că nu vrea să fie extrădat în Maroc.

Justiţia greacă urmează să se pronunţe, după mai multe audieri, asupra posibilităţii extrădării individului în Maroc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici