Un italian a murit strivit după ce mii de roţi de brânză au căzut peste el

Un producător italian de brânzeturi a murit duminică după ce a fost strivit de mii de roţi de brânză Grana Padano în camera de maturare a fabricii sale din Bergamo, în nordul Italiei, au anunţat autorităţile locale.

671 afișări
Imaginea articolului Un italian a murit strivit după ce mii de roţi de brânză au căzut peste el

Sursa foto: Twitter

Giacomo Chiapparini, în vârstă de 74 de ani, un producător local de Grana Padano - o brânză tare de tip parmezan, foarte populară în Italia - se afla duminică seara în depozitul său de lângă Bergamo, îngrijind 15.000 de roţi de brânză.
 
Dintr-o dată, un raft înalt de 30 de picioare care ţinea roţile, care cântăresc aproximativ 20 de kilograme, a cedat. Acest lucru a creat un efect de domino care a trimis roţile masive de brânză în aer şi, în cele din urmă, l-a îngropat pe creatorul lor. 
 
Bortolo Ghislotti, un prieten şi vecin al victimei, a declarat că Chiapparini şi fiul său Tiziano, în vârstă de 50 de ani, au mers la depozit după ce o maşină care curăţă roţile de brânză de mucegai a trimis un semnal de alarmă.
 
În momentul morţii sale, existau aproximativ 10 coridoare de rafturi de la podea la tavan, cu aproximativ 1.600 de roţi de brânză pe coridor.
 
Oficialii carabinierilor, împreună cu pompierii şi două servicii de ambulanţă şi alte autorităţi locale, spun că au fost chemaţi la faţa locului duminică, în jurul orei locale 21:00, relatează CNN.
 
A fost nevoie de mai mult de 11 ore pentru a găsi trupul lui Chiapparini sub roţile de brânză.
 
El a fost identificat de familia sa, care locuieşte şi lucrează în fabrica de brânză, a declarat purtătorul de cuvânt al carabinierilor. Înmormântarea sa va avea loc joi.
 
Fabrica lui Chiapparini a fost înfiinţată la sfârşitul anilor 1970 şi produce în fiecare an aproximativ 15.000 de roţi de brânză Grana Padano, folosind lapte de la vacile crescute la fabrică, potrivit site-ului companiei. Brânza este maturată între 12 şi 70 de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici