Un italian care a împuşcat mai mulţi imigranţi africani, condamnat la 12 ani de închisoare

O instanţă italiană a condamnat la 12 ani de închisoare un bărbat care în luna februarie a comis un atac motivat de ură rasială, împuşcând şase imigranţi africani în oraşul Macerata, informează postul Euronews.

961 afișări
Imaginea articolului Un italian care a împuşcat mai mulţi imigranţi africani, condamnat la 12 ani de închisoare

Un italian care a împuşcat mai mulţi imigranţi africani, condamnat la 12 ani de închisoare

Italianul Luca Traini, 29 de ani, a susţinut că acţiunile sale au reprezentat un act de răzbunare pentru moartea unei tinere italience, despre care se crede că ar fi fost ucisă de un imigrant nigerian.

Traini a tras din maşină, împuşcând şase imigranţi africani de culoare. Ulterior, el a abandonat vehiculul, însă în cele din urmă a fost prins de poliţie, iar în momentul arestării, Traini a făcut salutul fascist.

Nicio persoană nu a murit, iar Traini şi-a exprimat regretul pentru acţiunile sale. "Îmi pare rău pentru rănile cauzate. În închisoare am înţeles că nu are nicio importanţă culoarea pielii cuiva".

Incidentul armat a avut loc cu o lună înainte de alegerile legislative din Italia, în urma cărora formaţiunea antiimigraţie Liga Nordului a devenit al doilea cel mai mare partid din Parlamentul Italiei şi a format o coaliţie de guvernare cu formaţiunea antisistem Mişcarea Cinci Stele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici