Un jaf de 1 milion de dolari comis de două menajere a dus la arestarea unui ministru din Ghana

Agenţia anti-corupţie din Ghana a arestat un fost ministru, după ce două menajere ale acestuia au fost acuzate că au furat peste 1,4 milioane de dolari, care erau ascunşi în casa sa.

810 afișări
Imaginea articolului Un jaf de 1 milion de dolari comis de două menajere a dus la arestarea unui ministru din Ghana

Sursa foto: Twitter

Cecilia Abena Dapaah, care a demisionat sâmbătă din funcţia de ministru al salubrizării şi resurselor de apă, a fost arestată două zile mai târziu, potrivit Biroului procurorului special.

Fostul ministru a fost reţinut pentru "suspiciuni de corupţie şi infracţiuni legate de corupţie", în urma unui furt semnalat din casa sa.

Colaboratorii Ceciliei Dapaah ar fi furat 1 milion de dolari, precum şi 300.000 de euro şi 350.000 de cedis (30.000 de dolari) în numerar, a relatat BBC. Bijuterii în valoare de 95.000 de dolari şi genţi de mână în valoare de 35.000 de dolari au fost, de asemenea, luate în timpul furtului de anul trecut, potrivit raportului.

Fostul ministru a contestat aceste cifre, potrivit unei declaraţii pe care a emis-o vineri, adăugând că va oferi mai multe detalii în "zilele următoare", relatează Bloomberg.

Cantitatea de numerar din casa lui Dapaah a stârnit indignare în naţiunea vest-africană, unde inflaţia anuală este de 42,5%.

Conform BBC, în centrul acuzaţiilor se află două femei, care lucrau ca menajere pentru familia ministrului. Una dintre ele ar fi acţionat ca observator, în timp ce cealaltă ar fi furat banii şi bunurile.

În demisie, Dapaah a declarat că informaţiile conform cărora ar fi avut "sume uriaşe de valută străină şi milioane de cedis din Ghana nu reprezintă corect ceea ce eu şi soţul meu am raportat la poliţie".

Ea a ocupat funcţia de ministru de când preşedintele Akufo-Addo a fost ales pentru prima dată în 2017, iniţial în domeniul aviaţiei, iar un an mai târziu a fost schimbată la apă şi canalizare.

Dapaah era bine cunoscută, deoarece era una dintre cele doar trei femei din cabinetul preşedintelui.

Acum, viitorul ei politic atârnă de un fir de păr, scrie BBC, în timp ce procurorul investighează dacă într-adevăr avea sume atât de mari de bani în casă şi, dacă da, de unde proveneau.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici