Un judecător din Texas a suspendat aprobarea unui medicament pentru avort

Un judecător american din Texas a suspendat vineri aprobarea, veche de două decenii, a pilulei de avort Mifepristonă, transmite Reuters.

215 afișări
Imaginea articolului Un judecător din Texas a suspendat aprobarea unui medicament pentru avort

Evelyn Hockstein/Reuters/File

Hotărârea judecătorului Matthew Kacsmaryk din Amarillo, Texas, va intra în vigoare abia peste o săptămână, pentru a da administraţiei Biden şansa de a depune un apel de urgenţă, ceea ce Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat că va face.

Decizia lui Kacsmaryk este un ordin preliminar care ar interzice, în esenţă, vânzările de Mifepristonă, în timp ce un proces în care se contestă autorizarea medicamentului, iniţiat de grupurile anti-avort, continuă.

Tot vineri, un judecător federal din statul Washington a emis o ordonanţă aparent contradictorie care a împiedicat autorităţile federale de reglementare să modifice accesul la acelaşi medicament pentru avort.

Hotărârea va inflama probabil politica americană, divizată după ce o decizie de anul trecut a Curţii Supreme a anulat dreptul constituţional al femeilor la această procedură.

„Democraţii vor face tot ceea ce le stă în putere pentru a riposta şi a se asigura că accesul la avorturi sigure şi legale este protejat”, a declarat Jaime Harrison, preşedintele Comitetului Naţional Democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici