Un jurnalist pakistanez cere punerea sub acuzare penală a CIA

Kareem Khan încearcă de şapte ani ca oficialii americani angajaţi ai serviciului de informaţii CIA, care au ardonat atacul cu dronă, în urma căruia au murit fratele şi fiul său, să fie acuzaţi penal, informează site-ul ziarului The Independent.

545 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist pakistanez cere punerea sub acuzare penală a CIA

Un jurnalist pakistanez cere punerea sub acuzare penală a CIA

O rachetă ce a lovit casa lui Kareem Khan în seara Anului Nou din 2009, în urma căreia au murit fratele şi fiul său, a fost prezentată drept o greşeală a forţelor militare americane ce vizau o poziţie a unui comandant taliban.

"Ei (americanii, n.red.) spun lumii că ucid terorişti, dar ucid persoane nevinovate", a declarat Kareem Khan.

Din anul 2004, peste 400 de civili au fost ucişi în Pakistan în atacuri cu drone americane, conform Biroului de Investigaţii Jurnalistice.

La începutul anului 2016 familia unui lucrător umanitar italian, ucis şi el de o dronă americană, a primit 1 milion de euro din partea Guvernul SUA. Suma a fost considerată o "donaţie", nu o compensaţie, iar autorităţile americane au refuzat să-şi asume vina pentru atacul cu dronă.

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat că "în lupta împotriva teroriştilor, pot surveni şi greşeli fatale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici