Un lider al talibanilor pakistanezi, ucis într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat

Un lider de rang înalt al talibanilor pakistanezi a fost ucis într-un atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, potrivit unor surse citate de CNN.

450 afișări
Imaginea articolului Un lider al talibanilor pakistanezi, ucis într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat

Un lider al talibanilor pakistanezi, ucis într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat

Un lider fondator de rang înalt al talibanilor pakistanezi a fost ucis duminică seara într-un atac ţintit, potrivit unor surse din cadrul conducerii grupării.

Talibanii pakistanezi, cunoscuţi sub numele de Tehreek-e-Taliban (TTP), formează o organizaţie care operează atât în Afganistan, cât şi în Pakistan.

Surse din cadrul TTP au declarat pentru CNN că liderul senior Abdul Wali, cunoscut şi sub numele de Omar Khalid Khorasani, a fost ucis împreună cu alţi doi şefi TTP într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Decesele au avut loc în provincia afgană Paktika, care se învecinează cu Pakistanul.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, Wali a fost liderul unei facţiuni militante afiliate TTP, cunoscută sub numele de Jamaat ul-Ahrar (JuA). Sub conducerea lui Wali, JuA a fost una dintre reţelele cele mai active din punct de vedere operaţional în provincia Punjab şi a revendicat responsabilitatea pentru mai multe atacuri pe tot teritoriul Pakistanului, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

JuA a revendicat responsabilitatea pentru unele dintre cele mai mari atacuri teroriste din Pakistan, inclusiv pentru explozia din Duminica Paştelui din 2016, care a ucis cel puţin 74 de persoane şi a rănit alte 362 într-un parc din oraşul Lahore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici