Un lider SPD speră că membrii partidului vor accepta prelungirea coaliţiei cu partidul Angelei Merkel, avertizând că un vot negativ ar genera alegeri anticipate în Germania

Thomas Oppermann, unul dintre liderii Partidului Social-Democrat, se aşteaptă ca membrii formaţiunii de centru-stânga să aprobe prelungirea coaliţiei cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), condusă de cancelarul Angela Merkel, avertizând că un vot negativ ar genera alegeri anticipate.

505 afișări
Imaginea articolului Un lider SPD speră că membrii partidului vor accepta prelungirea coaliţiei cu partidul Angelei Merkel, avertizând că un vot negativ ar genera alegeri anticipate în Germania

Lider SPD, optimist privind coaliţia condusă de Angela Merkel, avertizând că un vot negativ ar genera alegeri anticipate în Germania

Cei 464.000 de membri ai Partidului Social-Democrat (SPD) au fost chemaţi să se pronunţe dacă susţin ori nu prelungirea coaliţiei cu formaţiunea Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată. Votul s-a încheiat vineri, iar rezultatele oficiale sunt aşteptate duminică.

Thomas Oppermann, unul dintre liderii SPD şi vicepreşedinte al Bundestagului (Camera inferioară a Parlamentului german), este încrezător că peste 55% dintre membrii Partidului Social-Democrat se vor pronunţa în favoarea prelungirii coaliţiei guvernamentale.

"Respingerea coaliţiei ar fi un dezastru pentru Germania, pentru SPD şi pentru Europa", a avertizat Oppermann, citat de publicaţia Die Welt.

Popularitatea SPD şi a CDU este în scădere, pe fondul ascensiunii partidului de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD).

Thomas Oppermann a subliniat că SPD trebuie să evite repetarea greşelilor făcute în ultimii ani, când a fost în aceeaşi coaliţie cu CDU. "Cel mai mare risc ar fi să procedăm ca până acum. SPD trebuie să fie mult mai activ în relaţia cu CDU. SPD are şanse doar dacă devine mai încrezător în capacităţile proprii şi mai virulent", a subliniat Oppermann.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici