Un locuitor din California a câştigat jackpotul loteriei Powerball, în valoare de 1,7 miliarde de dolari

Un bilet unic vândut în California de compania Powerball i-a adus posesorului său un câştig de 1,76 miliarde de dolari - al doilea cel mai mare premiu la loterie din istorie.

578 afișări
Imaginea articolului Un locuitor din California a câştigat jackpotul loteriei Powerball, în valoare de 1,7 miliarde de dolari

Un locuitor din California a câştigat jackpotul loteriei Powerball, în valoare de 1,7 miliarde de dolari

Identitatea deţinătorului biletului nu a fost dezvăluită. Câştigătorul are posibilitatea de a alege între a primi banii pe o perioadă de 30 de ani sau de a primi o sumă estimată la 774,1 milioane de dolari pe loc.
 
Cel mai mare câştig din istorie a fost de 2,04 miliarde de dolari în noiembrie 2022. Acel bilet a fost, de asemenea, cumpărat în California. Şansele de a câştiga premiul cel mare sunt de una la 292,2 milioane.
 
Prin comparaţie, şansele de a fi lovit de fulger în următorul an sunt de 1 la 1,22 milioane, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie din SUA.
 
Biletul câştigător a fost cumpărat de la Midway Market & Liquor din Frazier Park, la 120 km nord de Los Angeles, a precizat Powerball.
 
Biletele costă 2 dolari fiecare şi sunt vândute în SUA, Puerto Rico şi Insulele Virgine Americane. Premiile uriaşe de un miliard de dolari au devenit tot mai frecvente pe măsură ce preţurile biletelor au fost majorate, relatează BBC.
 
Jocul a fost, de asemenea, modificat, jucătorii alegând acum cinci numere de la 1 la 69, în loc de 1 la 59, conform regulilor anterioare. De asemenea, jucătorii pot să aleagă şi numărul special Powerball - al şaselea număr - de la 1 la 26, în loc de 1 la 35, cum era anterior.
 
Astfel, şansele de a câştiga marele premiu scad de la una la 175,2 milioane la una la 292,2 milioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici