Un luptător britanic, aflat la Mariupol, şi-a anunţat familia că se va preda ruşilor

Familia şi prietenii unui britanic care luptă în Ucraina au declarat pentru BBC că acesta i-a sunat pentru a le spune că unitatea sa se predă ruşilor.

19538 afișări
Imaginea articolului Un luptător britanic, aflat la Mariupol, şi-a anunţat familia că se va preda ruşilor

FOTO Aidin Aslin/ Facebook

Aidin Aslin, care este din Newark, a luptat în Ucraina de când s-a mutat acolo în 2018. În prezent, el este puşcaş marin în armata ucraineană.

În ultimele săptămâni, unitatea lui Aiden a apărat oraşul asediat Mariupol, care a fost puternic bombardat de forţele ruseşti.

Mama sa, Ang Wood, a declarat pentru BBC că fiul ei i-a spus că nu au avut de ales decât să se predea.

„M-a sunat şi mi-a spus că nu mai au arme pentru a lupta. Îmi iubesc fiul. El este eroul meu. Au dus o luptă infernală. Dar el părea să fie bine. Boris [Johnson] trebuie să îl doboare pe Putin", a spus Wood.

Brennan Philips, unul dintre prietenii lui Aiden, spune că a vorbit cu el la telefon şi i s-a spus că unitatea a rămas fără mâncare, muniţie şi provizii, ceea ce nu le-a lăsat militarilro altă opţiune decât să se predea.

„Ei nu pot ieşi. Nu pot riposta. Aşa că nu au avut de ales. Sunt sigur că, dacă ar mai fi avut un glonţ, ar fi tras", a declarat Philips.

La începutul războiului, Rusia a promis că va urmări penal voluntarii străini prinşi luptând pentru Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici