Un marocan suspectat de implicare în atacul de la Muzeul Bardo din Tunis a fost arestat în Italia

Un marocan în vârstă de 22 de ani, care a sosit iniţial în Italia la bordul unei nave cu imigranţi, a fost arestat marţi seara în apropiere de Milano, fiind suspectat că a plănuit şi a participat la atacul din martie de la Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 24 de morţi, inclusiv patru italieni.

138 afișări
Imaginea articolului Un marocan suspectat de implicare în atacul de la Muzeul Bardo din Tunis a fost arestat în Italia

Un marocan suspectat de implicare în atacul de la Muzeul Bardo din Tunis a fost arestat în Italia (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Touil Abdelmajid, care se afla ilegal în Italia, a fost arestat la Gaggiano, în apropiere de Milano, în baza unui mandat internaţional emis de autorităţile tunisiene, care îl suspectează de implicare în atacul de la 18 martie, a anunţat miercuri poliţia italiană, citată de agenţia ANSA în pagina electronică.

El a fost capturat într-un apartament în care locuia împreună cu mama sa şi doi fraţi. Poliţiştii au confiscat din apartament materiale care vor fi analizate de specialiştii serviciilor de informaţii.

Potrivit unor surse citate de ANSA, marocanul a ajuns iniţial în Italia în februarie, la bordul unei nave cu 90 de imigranţi. Touil Abdelmajid a fost identificat atunci în portul sicilian Empedocle, după care a fost expulzat.

Anchetatorii consideră că bărbatul s-a întors în ţara sa înainte de a plănui şi a participa la atacul armat de la Muzeul Bardo din capitala Tunisiei.

Douăzeci şi patru de oameni, inclusiv 20 de europeni, au murit în atacul armat care a vizat pe 18 martie Muzeul Bardo din Tunis, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman şi una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

În momentul atacului terorist, ambasadorul României în Tunisia, Nicolae Năstase, se afla în clădirea Parlamentului, situată în apropierea muzeului, dar a fost evacuat în siguranţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici