Un membru al Ku Klux Klan, căutat de FBI, a fost arestat la Tel Aviv

O unitate nou-înfiinţată (OZ) a Autorităţii Naţionale de Imigraţie din Israel l-a arestat, în noaptea de duminică spre luni, la Tel Aviv, pe Micky Louis Mayon, un membru al Ku Klux Klan care figurează printre principalii 100 de infractori căutaţi de FBI în Statele Unite, informează presa israeliană.

30 afișări
Imaginea articolului Un membru al Ku Klux Klan, căutat de FBI, a fost arestat la Tel Aviv

Un membru al Ku Klux Klan, căutat de FBI, a fost arestat la Tel Aviv (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului Haaretz, Mayon, în vârstă de 33 de ani, este căutat în Statele Unite pentru multe infracţiuni federale, printre care apartenenţa la organizaţia rasistă Ku Klux Klan, incendierea de vehicule aparţinând judecătorilor federali şi mai multe acuzaţii de violenţă gravă.

Informaţii transmise Israelului de către Interpol sugerează că Mayon a intrat ilegal în ţară în 2008 şi şi-a schimbat locaţia, după sosirea sa, la fiecare două zile.

Unitatea OZ, înfiinţată pentru a înlocui poliţia de imigraţie, a primit informaţii potrivit cărora Mayon locuia într-un apartament din sudul Tel Avivului.

Aceasta a mobilizat ofiţeri în zonă, care au pătruns cu forţa în apartament şi l-au arestat pe suspect.

"Nu ne aşteptam să luăm parte la acest tip de activitate în timpul implementării legilor privind imigraţia", a spus Tziki Sela, comandantul unităţii OZ. "Dar legea este lege şi se aplică tuturor imigranţilor ilegali şi este implementată în acelaşi fel", a continuat el.

Potrivit publicaţiei Jerusalem Post, Mayon a făcut obiectul unei operaţiuni americane de arestare în noiembrie 2007, dar ofiţerii au constatat că acesta a zburat în Israel cu un bilet fără retur.

Anterior în acelaşi an, el ar fi tras cu arma în aer, după ce ar fi fost implicat într-o dispută cu un afroamerican.

Tziki Sela a declarat că Mayon s-a arătat surprins de arestarea sa, dar a cooperat cu ofiţerii. El a fost transferat la o închisoare din Holon, unde a fost supus unei audieri. Mayon a fost dus apoi la o închisoare din cadrul Serviciului de Penitenciare din Israel.

Potrivit ziarului Haaretz, el urmează să fie extrădat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici