Un microbuz cu imigranţi români, atacat cu focuri de armă în Sicilia

Un microbuz care transporta imigranţi români a fost atacat duminică dimineaţă, în Sicilia, de doi italieni care au tras focuri de armă în încercarea de a comite un jaf, relatează site-ul Siciliaonline.it.

110 afișări
Imaginea articolului Un microbuz cu imigranţi români, atacat cu focuri de armă în Sicilia

Un microbuz cu imigranţi români, atacat cu focuri de armă în Sicilia (Imagine: Mediafax Foto)

Doi bărbaţi cu cagule, deplasându-se cu un scuter furat, au blocat microbuzul cu imigranţi români imediat după plecarea din orăşelul sicilian Giarre. Potrivit poliţiei, agresorii probabil aflaseră că românii transportau bani şi alte bunuri personale pentru familiile din România.

Unul dintre agresori, înarmat cu un pistol marca Beretta de calibrul 7,65, l-a ameninţat pe şoferul microbuzului. Deşi ameninţat cu arma de foc, şoferul nu a ezitat să se apere. Între cei doi a izbucnit o altercaţie în cursul căreia agresorul italian a tras două focuri de armă fără a-l răni pe şofer. Când arma s-a descărcat, cei doi agresori au fugit cu scuterul.

Chemaţi la locul incidentului, carabinierii au descoperit arma de foc şi un telefon mobil pierdut de agresori. Autorităţile au reuşit în scurt timp să îl aresteze pe unul dintre agresori, Cateno Strano, în vârstă de 36 de ani, acuzat de tentativă de crimă, tâlhărie şi deţinere ilegală a unei arme de foc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici