Un miner salvat din mina San Jose a făcut primele declaraţii despre starea sa de spirit din subteran - VIDEO

Cel de-al doilea miner scos miercuri din mina de la San Jose, Mario Sepulveda, a vorbit, într-o scurtă declaraţie, despre starea sa de spirit în timpul celor peste 68 de zile petrecute în subteran, afirmând că a luptat cu "Dumnezeu şi cu Diavolul".

170 afișări
Imaginea articolului Un miner salvat din mina San Jose a făcut primele declaraţii despre starea sa de spirit din subteran - VIDEO

Un miner salvat din mina San Jose a făcut primele declaraţii despre starea sa de spirit din subteran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am fost cu Dumnezeu şi cu Diavolul", a declarat Sepulveda, alături de soţie şi cei doi copii, într-un monolog de câteva minute, în faţa unei camere de luat vederi, difuzat de televiziunea publică chiliană. "M-am luptat cu ei", a continuat el.

"Am strâns mâna lui Dumnezeu. Era cea mai bună mână. Am ştiut întotdeauna că Dumnezeu ne va salva", a adăugat el.

Minerul, în vârstă de 39 de ani, puţin agitat, în mod vizibil emoţionat şi care vorbea fără întrerupere, a cerut, totodată, ca cei 33 să nu fie trataţi "ca artişti sau jurnalişti". "Vreau să fiu tratat ca un miner", a subliniat acesta.

"Vreau să fiu tratat, în continuare, ca Mario Antonio Sepulveda, muncitor, miner", a continuat el. "Vreau să continui să muncesc, pentru că eu cred că m-am născut pentru a muri sub jug. Şi mândru de educaţia mea", a spus Sepulveda.

Minerul a lansat un apel "la (efectuarea) unor schimbări în modul de lucru, care nu poate rămâne aşa cum este în prezent", a apreciat el, fără să facă alte precizări.

Sepulveda şi-a exprimat imensa mulţumire faţă de salvatori, care, iniţial, au săpat timp de 17 zile, dar fără succes, după care i-au găsit pe cei 33 de mineri în viaţă, iar ulterior au lansat o operaţiune de salvare logistică şi medicală spectaculoasă.

"Ne-au salvat. Noi am pus (în această salvare) din (tot) sufletul nostru de miner, pe noi înşine, nebunie, experienţă, dar profesioniştii au pus restul", a declarat Sepulveda. "Este incredibil că ne-au recuperat de la 700 de metri" adâncime, a continuat el.

Minerul şi-a încheiat monologul printr-o reflecţie. "Viaţa m-a tratat cu duritate, dar am învăţat din ea", a spus acesta.

Sepulveda, cel de al doilea miner salvat miercuri, la primele ore, este primul care a făcut declaraţii. El urma să fie transferat, ulterior, cu un elicopter, la spitalul din Copiapo, la un sfert de oră de zbor, unde urmează să fie supus, în următoarele 48 de ore, unor examene medicale complete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici