Un ministru francez susţine că Dominique Strauss-Kahn a fost legitimat de poliţie într-o zonă renumită pentru prostituţie din Paris

Ministrul francez de Interne Claude Gueant evocă într-un cotidian ce urmează să apară duminică un control de identitate al poliţiei, în 2006, asupra lui Dominique Strauss-Kahn în Bois du Boulogne, o zonă din Paris renumită pentru prostituţie.

162 afișări
Imaginea articolului Un ministru francez susţine că Dominique Strauss-Kahn a fost legitimat de poliţie într-o zonă renumită pentru prostituţie din Paris

Un ministru francez susţine că Dominique Strauss-Kahn a fost legitimat de poliţie într-o zonă renumită pentru prostituţie din Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat de Journal du Dimanche (JDD), Gueant califică drept "neînsemnată" orice teorie a "complotului" căruia i-ar fi căzut victimă fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi favorit în sondaje pentru alegerile prezidenţiale din Franţa în 2012, arestat în mai la New York pentru presupusă agresiune sexuală.

Potrivit unuia dintre avocaţii lui DSK, Richard Malka, acest control se explică prin faptul că clientul său locuia în 2006 "în Bois de Boulogne", unde a făcut "obiectul unui control de rutină şi nimic mai mult".

Întrebându-se "de ce şi cine exploatează politic această situaţie, făcând astfel de declaraţii cu subînţeles", Malka susţine că "în 15 ani cât a locuit acolo", DSK a "fost controlat de mai multe ori, inclusiv când era împreună cu soţia sa", Anne Sinclair.

Gueant, întrebat în legătură cu un zvon potrivit căruia DSK a fost surprins în decembrie 2006 în această zonă, a răspuns pentru JDD: "Da, am auzit vorbindu-se despre această poveste în care domnul Strauss-Kahn a fost verificat în Bois de Boulogne de funcţionarii care supraveghează această zonă, în cadrul unui control de rutină".

"Nu a căzut într-o capcană a poliţiei! Nu era urmărit. Totuşi, nu este vina poliţiei că el era acolo în acea seară!", a adăugat ministrul care susţine că nicio altă procedură nu a fost demarată la momentul respectiv împotriva lui DSK.

Arestat la 14 mai la New York şi acuzat de agresarea sexuală a unei cameriste, Strass-Kahn a demisionat din funcţia de director general al FMI.

Justiţia americană a renunţat în august la acuzaţiile penale, dar această afacere a pus capăt ambiţiilor politice ale fostului ministru socialist şi a antrenat o serie de dezvăluiri despre viaţa sa privată. Numele lui este citat şi într-un caz de proxenetism din Lille, în nordul Franţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici