Un ministru israelian propune răpirea lui Mahmoud Ahmadinejad

Ministrul israelian al Pensiilor, Rafi Eitan, membru al Cabinetului de securitate şi fost agent al Mossad-ului, a propus marţi ca preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, să fie răpit pentru a fi deferit Curţii Penale Internaţionale (CPI).

15 afișări
Imaginea articolului Un ministru israelian propune răpirea lui Mahmoud Ahmadinejad

Un ministru israelian propune răpirea lui Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie răpit preşedintele iranian, care are acelaşi discurs ca Hitler despre necesitatea exterminării poporului israelian, şi trebuie deferit Curţii Penale Internaţionale de la Haga", a declarat Rafi Eitan pentru postul de radio al armatei.

"Cred că Mossadul are capacitatea unei asemenea operaţiuni, dar nu este doar problema noastră, este a lumii întregi", adaugă ministrul israelian.

"Din punct de vedere operaţional, nu pot da niciun sfat, îi las pe cei mai tineri", continuă Rafi Eitan, în vârstă de 81 de ani.

Fost şef al operaţiunilor Mossad, Rafi Eitan a organizat în mai 1960 capturarea lui Adolf Eichman, la Buenos Aires.

Eichman, unul dintre principalii executanţi ai genocidului nazist împotriva evreilor, a fost condamnat la moarte în Israel şi executat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici