Un ministru israelian s-a deplasat în SUA / Blinken urmează să viziteze Israelul

Ministrul israelian al Afacerilor Strategice, Ron Dermer, a ajuns la Washington luni seară, pentru întâlniri cu oficiali din cadrul Administraţiei Joseph Biden, în contextul în care oficiali americani de rang înalt urmează să efectueze vizite în Israel, pentru discuţii cu membri ai noului Guvern.

145 afișări
Imaginea articolului Un ministru israelian s-a deplasat în SUA / Blinken urmează să viziteze Israelul

Blinken

Ron Dermer urmează să aibă întrevederi cu oficiali de la Casa Albă şi din cadrul Departamentului de Stat de la Washington, afirmă oficiali guvernamentali israelieni citaţi de site-ul News Walla şi de cotidianul The Jerusalem Post.

Aceasta este prima vizită la Washington a unui membru al noului Guvern condus de Benjamin Netanyahu.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, va efectua o vizită în Israel, unde se va întâlni cu noul premier Benjamin Netanyahu şi cu ministrul de Externe, Eli Cohen, conform site-ului Ynetnews.com. Vizita lui Antony Blinken este programată la sfârşitul lunii ianuarie şi intervine pe fondul preocupărilor Administraţiei de la Washington în legătură cu politicile noului Guvern israelian de coaliţie, mai ales privind acţiunile ministrului Securităţii Naţionale, Itamar Ben-Gvir.

Administraţia Joseph Biden a condamnat vizita efectuată săptămâna trecută de Itamar Ben-Gvir, un politician de extremă-dreapta, în zona Muntelui Templu din Ierusalim, denumită de musulmani Esplanada Moscheilor. Duminică, Antony Blinken a declarat că a discutat cu regele Abdullah despre acţiunile lui Ben-Gvir. "Am exprimat susţinere pentru menţinerea statutului istoric al zonei Haram al-Sharif / Muntele Templului. Parteneriatul nostru strategic rămâne vital pentru o regiune mai integrată, mai stabilă şi mai prosperă", a subliniat Blinken.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a reafirmat angajamentul Statelor Unite faţă de securitatea Israelului, dar a avertizat noul Guvern israelian, condus de Benjamin Netanyahu, să evite politicile care ar afecta stabilitatea teritoriului palestinian Cisiordania.

Washingtonul este preocupat şi de planul Guvernului Netanyahu de a modifica sistemul judiciar prin reducerea prerogativelor Curţii Supreme de Justiţie. Blinken urmează să insiste pentru respectarea valorilor democratice împărtăşite de Israel şi Statele Unite.

Una dintre temele de discuţie se va referi şi la acţiunile de oprire a programului nuclear iranian şi de contracarare a acţiunilor regimului islamist de la Teheran.

Vizita lui Antony Blinken la Ierusalim va avea loc după cea a consilierului prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, Jake Sullivan, care va avea consultări cu premierul Benjamin Netanyahu, cu ministrul israelian pentru Afaceri Strategice, Ron Dermer, şi cu preşedintele Consiliului Naţional israelian pentru Securitate, Tzachi Hanegbi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
sua,
blinken

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici