Un ministru venezuelean acuză SUA şi opoziţia pentru lovitura împotriva lui Maduro

Ministrul venezuelean al Apărării, Vladimir Padrino, a acuzat joi opoziţia din Venezuela şi Statele Unite pentru tentativa de a lansa o lovitură împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, care riscă declanşarea "haosului şi anarhiei", relatează site-ul publicaţiei The Guardian.

411 afișări
Imaginea articolului Un ministru venezuelean acuză SUA şi opoziţia pentru lovitura împotriva lui Maduro

Un ministru venezuelean acuză SUA şi opoziţia pentru lovitura împotriva lui Maduro

"Suntem aici pentru a evita, sub orice cost, un conflict între venezueleni. Nu este un război civil, un război între graniţe, care ar putea să rezolve problemele Venezuelei, ci un dialog", a declarat Padrino.

"Noi, membrii forţelor armate, ştim bine care ar fi consecinţele unui război, doar dacă ne uităm în urmă la istoria umanităţii, a ultimului secol, când milioane şi milioane de oameni şi-au pierdut viaţa", a adăugat oficialul venezuelean.

Juan Guaido s-a autoproclamat miercuri preşedinte interimar al Venezuelei, fiind susţinut de SUA şi mai multe state din America Latină, inclusiv Brazilia, Argentina şi Columbia.

Rusia şi China în schimb, au informat că susţin în continuare Guvernul lui Maduro. Mexic, Cuba şi Bolivia îl susţin de asemenea pe Maduro.

Mii de persoane au protestat în ultima săptămână faţă de Guvernul condus de preşedintele Nicolas Maduro.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici