Un mort şi 500 de răniţi în Italia, din cauza gloanţelor şi petardelor

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost ucis de un glonţ în regiunea Neapole, în sudul Italiei, în timpul petrecerilor de Anul Nou, iar 500 de persoane au fost rănite, dintre care 44 grav, de petarde şi focuri de artificii în toată ţara, a anunţat sâmbătă presa italiană.

20 afișări

Victima, care se afla în curtea casei sale pentru a urmări focurile de artificii, a fost atinsă de un glonţ tras la întâmplare. Bărbatul a fost transportat imediat la spital, dar serviciile de intervenţie nu au putut să îl salveze.

Numai în regiunea Neapole, cea mai afectată de incidente, 70 de persoane au fost rănite. Un tânăr de 18 ani a fost salvat ca "prin miracol" de un glonţ rătăcit pentru că a strănutat.

Pompierii au avut 140 de intervenţii pe străzile din Neapole, unde petardele au provocat incendierea grămezilor de gunoi care s-au strâns de mai multe săptămâni în oraş. Mai multe maşini au fost avariate de flăcări.

În pofida promisiunilor repetate ale autorităţilor locale şi Guvernului, Neapole nu reuşeşte, de mai multe săptămâni, să scape de deşeuri, din cauza manifestaţiilor şi operaţiunilor de blocaj ale locuitorilor din apropierea gropilor de gunoi din regiune, care se opun utilizării sau extinderii acestora.

La Roma, 200.000 de persoane au asistat la concertul de Noul An al câtăreţului Claudio Baglioni, între Forul Roman şi Coloseum. La Veneţia, 60.000 de persoane au participat la tradiţionalul sărut colectiv de sfârşit de an, în piaţa San Marco.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici