Un nou atac sinucigaş în Afganistan, soldat cu 12 morţi

Cel puţin 12 persoane au murit şi alte opt au fost rănite sâmbătă, după ce un militant taliban s-a detonat în apropierea clădirii Ministerului Apărării afgan din Kabul, în contextul în care în aceeaşi zi un alt atac, comis în estul ţării, s-a soldat cu 12 morţi, relatează Reuters.

1186 afișări
Imaginea articolului Un nou atac sinucigaş în Afganistan, soldat cu 12 morţi

Un nou atac sinucigaş în Afganistan, soldat cu 12 morţi

Potrivit unei declaraţii din partea Ministerului afgan al Apărării, 12 persoane au murit şi opt au fost rănite, în timp ce poliţia din capitala Kabul susţine că s-au înregistrat nouă morţi şi 13 răniţi.

Atacul a avut loc în timp ce angajaţii ministerului se pregăteau să încheie programul de lucru. Martorii de la faţa locului au declarat că au văzut mai multe corpuri pe stradă. Zona a fost înconjurată de maşini ale poliţiei şi armatei care s-au deplasat la locul exploziei.

Talibanii au revendicat atacul din Kabul, iar purtătorul de cuvânt al mişcării teroriste, Zabihullah Mujahid, a declarat că atacul s-a soldat cu moartea a 23 de ofiţeri de poliţie şi cu rănirea a alţi 29, fără a fi victime printre civili.

Într-un atac separat din provincia Kunar din estul ţării, 12 persoane au murit, printre care şi un lider al unei miliţii locale, Haji Khan Jan, care a coordonat mai multe lupte împotriva talibanilor anul trecut.

Guvernatorul provinciei Kunar, Wahidullah Kalimzai, a precizat că atacatorul se afla pe o motocicletă când s-a detonat în apropiere de un cartier rezidenţial din oraşul Asadabad.

"Majoritatea victimelor sunt civili şi copii care treceau prin zona parcului sau se jucau", a precizat oficialul afgan. Peste 40 de persoane au fost rănite.

Atacurile vin după ce oficiali din China, Pakistan, Afganistan şi SUA s-au întâlnit marţea trecută pentru a discuta în privinţa încercărilor de a relua negocierile cu mişcarea Taliban din ţară. Dar nu se ştie exact dacă reprezentanţii grupării vor participa la negocierile programate la Islamabad săptămâna viitoare.

Negocierile de pace dintre guvernul afgan şi insurgenţii islamişti au fost întrerupte în iulie 2015, când a fost anunţat decesul liderului talibanilor mollahul Omar, ceea ce a provocat o adevărată luptă pentru numirea succesorului.

Luna trecută, talibanii au prezentat o serie de condiţii prealabile pentru a participa la negocieri, printre care retragerea organizaţiei de pe lista de grupări teroriste întocmită de Naţiunile Unite, recunoaşterea oficială ca formaţiune politică şi eliberarea membrilor aflaţi în detenţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici