Video Un nou caz de febră aftoasă, la o fermă din Anglia

Un nou caz de febră aftoasă a fost depistat la o fermă din Surrey, sud-vestul Angliei, determinându-l pe premierul britanic să îşi întrerupă vacanţa pentru a prezida o şedinţă a celulei de criză a Guvernului (Cobra).

1 afișare

Virusul febrei aftoase a fost identificat, vineri, de serviciile veterinare britanice la o fermă din satul Normandy, Surrey, la circa 50 de kilometri sud-vest de Londra.

Un plan de urgenţă a fost aplicat imediat, transportul animalelor (ovine, porcine, bovine) fiind interzis.

Autorităţile au creat de asemenea în jurul fermei o zonă de securitate cu raza de un kilometru, o zonă de protecţie de trei kilometri şi una de supraveghere cu o rază de cinci kilometri.

Toate animalele de la fermă urmau să fie sacrificate şi incinerate, sâmbătă dimineaţă, a declarat Debbie Reynolds, şefa serviciilor veterinare din Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici