Un nou Război Rece? Secretarul general ONU, despre SUA şi China: "Trebuie să evităm cu orice preţ"

  • Secretarul general ONU, Antonio Guterres, îndeamnă SUA şi China să evite un nou Război Rece
  • Guterres: "Trebuie să evităm cu orice preţ un Război Rece care ar fi foarte diferit de cel din trecut şi probabil mult mai periculos"
3743 afișări
Imaginea articolului Un nou Război Rece?  Secretarul general ONU, despre SUA şi China: "Trebuie să evităm cu orice preţ"

Secretarul general ONU, despre SUA şi China: "Trebuie să evităm cu orice preţ un Război Rece"

Statele Unite şi China trebuie să acţioneze rapid pentru a evita "confruntarea" care ar putea declanşa un nou Război Rece, afirmă secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, pledând pentru reluarea dialogului dintre Washington şi Beijing.

"Din păcate, acum avem doar confruntare" între SUA şi China, afirmă Antonio Guterres într-un interviu acordat agenţiei Associated Press.

"Trebuie să restabilim o relaţie funcţională între cele două puteri. Este esenţial să abordăm problema vaccinării, problemele schimbărilor climatice şi multe alte provocări globale care nu pot fi soluţionate fără relaţii constructive în cadrul comunităţii internaţionale şi în principal între superputeri", a subliniat Guterres.

"Trebuie să evităm cu orice preţ un Război Rece care ar fi foarte diferit de cel din trecut şi probabil mult mai periculos şi mult mai dificil de gestionat", a insistat Antonio Guterres.

Războiul Rece a izbucnit după al II-lea Război Mondial între, pe de o parte, Statele Unite şi aliaţii occidentali, şi, de cealaltă parte, Uniunea Sovietică (URSS) şi aliaţii din Europa de Est. S-a încheiat în anul 1991, prin destrămarea Uniunii Sovietice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici