Un nou sprijin pentru Ucraina. Spania va livra primele tancuri Leopard după Paşte

Spania va trimite Ucrainei şase din cele zece tancuri Leopard 2A4 pe care s-a angajat să le trimită imediat după Paşte, a anunţat publicaţia spaniolă El Pais, citându-şi surse guvernamentale, miercuri.

345 afișări
Imaginea articolului Un nou sprijin pentru Ucraina. Spania va livra primele tancuri Leopard după Paşte

Un nou sprijin pentru Ucraina. Spania va livra primele tancuri Leopard după Paşte

Data exactă a livrării tancurilor nu este cunoscută. Paştele catolic va fi sărbătorit pe 9 aprilie anul acesta.
 
Primele şase tancuri de luptă principale de fabricaţie germană au fost deja reparate la o fabrică din apropierea oraşului spaniol Sevilla. În prezent, acestea efectuează exerciţii de tragere în poligonul Cerro Muriano din sudul Spaniei, anunţă sursa citată.
 
După ce vor primi certificarea de luptă, tancurile vor fi transferate pe mare în Polonia şi apoi vor fi predate autorităţilor ucrainene, mai scrie El Pais.
 
Alte patru tancuri Leopard 2A4 promise de guvernul spaniol ar urma să ajungă la uzina din Sevilla în această săptămână, au precizat sursele.
 
Cu toate acestea, starea celui de-al doilea lot este mai slabă decât cea a primelor şase tancuri, astfel că repararea lor va dura probabil mai mult şi va costa mai mult.
 
Zilele trecute, ministerul spaniol al Apărării a declarat că va transfera primele şase tancuri Leopard 2 până la sfârşitul săptămânii următoare.
 
Iniţial, Spania a promis că va preda Ucrainei şase dintre tancurile Leopard fabricate în Germania, dar apoi şi-a mărit angajamentul la zece vehicule de luptă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici