Un nou videoclip propagandistic, prezentat de Statul Islamic. Teroriştii vor să recruteze adepţi prin limbajul semnelor - VIDEO

Statul Islamic a publicat un nou videoclip de propagandă care înfăţişează doi luptători surdo-muţi ce folosesc limbajul mimico-gestual pentru a îi îndemna pe occidentali să li se alăture.

1747 afișări
Imaginea articolului Un nou videoclip propagandistic, prezentat de Statul Islamic. Teroriştii vor să recruteze adepţi prin limbajul semnelor - VIDEO

Un nou videoclip propagandistic, prezentat de Statul Islamic. Teroriştii vor să recruteze adepţi prin limbajul semnelor

Materialul, intitulat „From Who Excused To Those Not Excused”, sugerează că o deficienţă nu poate fi folosită ca scuză pentru a nu servi Statul Islamic, relatează dailymail.co.uk.

În materialul video de cinci minute, cei doi bărbaţi surdo-muţi, care sunt şi fraţi, sunt prezentaţi în timp ce dirijează traficul în oraşul irakian Mosul, căzut în mâinile islamiştilor vara trecută.

Luptătorii ameninţă Arabia Saudită, Kuwait, Qatar şi pe cei care s-au aliat cu Occidentul, ameninţând să îi distrugă.

În ultima parte a materialului, cei doi fraţi sunt arătaţi asamblând un lansator de rachete despre care susţin că este folosit împotriva luptătorilor kurzi.

Bombele sunt construite cu explozibil improvizat, montate pe cadru de metal care este fixat cu nişte pietre.

În ultimele secunde ale videoclipului, ale cărui cadre sunt marcate cu simbolul Statului Islamic în colţul din dreapta-sus, cei doi bărbaţi sunt prezentaţi în timp ce îşi lansează rachetele.

Alex Kassirer, cercetător la Flashpoint Intelligence, a declarat, pentru NBC News, că materialul video reprezintă o încercare a grupării de a recruta persoane cu dizabilităţi, dar şi o dovadă a diferitelor sarcini pe care le au cei aflaţi în rândurile sale.

Gruparea Stat Islamic şi-a demonstrat capacitatea de a recruta jihadişti occidentali folosind filme de propagandă în mediul virtual, precum şi revista lunară Dabiq. În videoclipuri sunt prezentaţi luptători care vorbesc despre viaţa lor cotidiană, într-o încercare de pune într-o lumină pozitivă Califatul extremist.

Totuşi, acesta este considerat primul material video în care sunt prezentaţi intenţionat oameni cu dizabilităţi, în încercarea de a lărgi baza de recrutare din statele Occidentale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici