Un oficial al ONU cere eliberarea imediată a ostaticilor în războiul Israel-Hamas

Şeful agenţiei de ajutor umanitar a Naţiunilor Unite a cerut marţi eliberarea imediată a tuturor persoanelor care au fost luate ostatice în războiul dintre Israel şi militanţii palestinieni Hamas, scrie Reuters.

306 afișări
Imaginea articolului Un oficial al ONU cere eliberarea imediată a ostaticilor în războiul Israel-Hamas

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

„Mesajul meu către toate părţile este fără echivoc: Legile războiului trebuie să fie respectate”, a declarat Martin Griffiths, şeful serviciului umanitar al ONU.

„Cei ţinuţi în captivitate trebuie să fie trataţi cu omenie. Ostaticii trebuie să fie eliberaţi fără întârziere”, a adăugat acesta.

Oficialul a mai spus că pe toată durata ostilităţilor, civilii şi infrastructura civilă trebuie să fie protejate.

„Civililor trebuie să li se permită să plece în zone mai sigure. Iar ajutorul umanitar şi serviciile şi proviziile vitale pentru Gaza nu trebuie să fie blocate", a declarat Griffiths.

Comentariile lui Griffiths au fost un ecou la cele ale şefului ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, care a spus că „impunerea de către Israel a unor asedii care pun în pericol viaţa civililor prin privarea acestora de bunuri esenţiale pentru supravieţuirea lor este interzisă de dreptul umanitar internaţional”.

Israelul are dreptul de a se apăra, dar unele dintre deciziile sale ar încălca dreptul internaţional, a declarat marţi Josep Borrell, şeful politicii externe a Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici